Budget 2023

Solnakoalitionens budget prioritetar skolan och klimatet

Solnakoalitionens (S, V, C, MP) första budget sätter barnens framtid främst genom rekordstora satsningar på skolan, förskolan, klimatomställningen och på att skapa jämlika uppväxtförhållanden för unga i alla Solnas stadsdelar.

Skolsatsningen lyfter Solna till länets toppliga gällande resurser till skolan och satsningen förskolan gör att vi kan nå en personaltäthet om 15 barn på 3 pedagoger.

– Höstens kommunval var en folkomröstning om Solnas skolor och jag är glad att vi nu kan leverera på vårt största vallöfte om att genomföra ett skollyft, säger Sara Kukka-Salam, Solnas nya kommunstyrelseordförande (S).

Satsningarna på skola och förskola finansieras, som vi socialdemokrater sa i valrörelsen, genom en öronmärkt skattehöjning till skolan och förskolan. Höjningen på 25 öre innebär att Solna fortsätter att vara den kommun som har näst lägst kommunalskatt i hela Sverige. Höjningen motsvarar 75 kronor mer i månaden för den som tjänar 30 000 kronor och 150 kronor mer i månaden för den som tjänar 60 000 kronor. Det tycker vi barnen är värda!

Vill du läsa budgeten för 2023? Klicka här!

Från vänster till höger: Victoria Johansson (kommunalråd och gruppledare MP), Sara Kukka-Salam (kommunstyrelsens ordförande och gruppledare S), Martin Karlsson (kommunalråd och gruppledare C och Sandra Lindström (kommunalråd och gruppledare V).

facebook Twitter Email