AIK FOTBOLL HÖR HEMMA I SOLNA

Läs mer

AIK FOTBOLL FÅR NY HEMVIST I SOLNA

Det råder ingen tvekan – AIK hör hemma i Solna. I valet 2022 var ett av socialdemokraternas löften att AIK Fotboll äntligen skulle få en hemvist här i Solna. Nu kan vi, tillsammans med AIK Fotboll och Fabege, presentera att det blir verklighet.

Vi förverkligar detta genom att Solna stad arrenderar ut Råstasjön IP till Fabege som i sin tur kommer bygga en ny hemvist för AIKs herrlag där. Den nya hemvisten innebär kommer att vara en miljövänlig cirkulär anläggning där vi ersätter nuvarande konstgräsplan med en naturgräsplan. Samtidigt gör vi från Solna stad en storsatsning på breddidrotten i Solna genom att storskaligt upprusta och utveckla Skytteholms IP och skapa ytterligare plats för fotboll på Huvudstafältet.

Skytteholms IP kommer också att utgöra en del av AIKs hemvist, där breddidrotten och damlaget kommer få bättre förutsättningar. Satsningarna på Skytteholms IP riktar sig till alla föreningar som är verksamma där idag. AIK och Fabege är två aktörer som båda vill vara med göra Solna till en ännu bättre idrottsstad. Det här är en lösning som både gör att AIK Fotboll får sin efterlängtade hemvist i sin hemstad samtidigt som vi storsatsar på breddidrotten. Det är en win-win i sin sanna bemärkelse!

Kommunstyrelsens ordförande i Solna, Sara Kukka-Salam (S), tillsammans med AIK Fotbolls VD Fredrik Söderberg samt Fabeges affärsutvecklingschef Johan Zachrisson.

 

Frågor och svar

 

  • Vad tar Solna stad för kostnader kopplat till Råstasjöns IP?

Det Solna stad åtar sig är att arrendera ut Råstasjön IP till Fabege som i sin tur kommer stå för uppförandet av själva hemvisten. Det är inte Solna stad som bekostar den. Vad vi kommer säkerställa är att de verksamheter som finns där idag får andra, ändamålsenliga, platser. Det finns idag en minigolfsverksamhet på platsen som kommer få ny plats. Men inte minst handlar det här såklart om att vi skapar fler fotbollsmöjligheter på Huvudstafältet och Skytteholms IP så att det inte vid någon tidpunkt finns färre träningsmöjligheter för Solnas breddfotboll.

  • Vad händer med verksamheten på Råstasjöns IP idag?

Solnaborna kommer på inget sätt få mindre möjligheter till att spela fotboll med anledning av denna satsning – tvärtom. Genom att öka kapaciteten med fler fotbollsytor på Huvudstafältets IP ersätter vi de ytor som idag används av föreningslivet på Råstasjöns IP.

  • Kommer AIK Fotboll konkurrera ut den verksamhet som finns på Skytteholms IP idag?

Nej. AIK Fotboll kommer vara en av aktörerna som kommer vara verksamhet på Skytteholms IP. Satsningen går ut på att utveckla Skytteholms IP så att fler, inte minst barn och unga, ska kunna spela fotboll där. Skytteholms IP kommer utgöra en del av AIK Fotbolls hemvist i Solna men det kommer inte, likt Råstasjön IP, vara AIK Fotbolls att ensamt nyttja. Under processen med att rusta Skytteholms IP kommer Solna stad noga väga in de tankar och synpunkter som inkommer från samtliga klubbar som huserar där idag.

 

Media

Dagens Nyheter – AIK får ny hemvist i Solna

Expressen – AIK bygger ny träningsanläggning vid Råstasjön

SVT – AIK Fotboll bygger ny träningsanläggning

Mitt i Solna – Råstasjön IP blir ny hemvist för AIK Fotboll

Fotboll STHLM – Glädjebesked: AIK får ny träningsanläggning i Solna

facebook Twitter Email