GÖR SKYTTEHOLM TILL NY HEMVIST FÖR AIK

Skriv på nu!

AIK fotboll hör hemma i Solna

Socialdemokraterna lovar en ny hemvist för AIK Fotboll på Skytteholms IP. Vi vill behålla breddverksamheten men också bygga träningsmöjligheter för elitfotbollen på Skytteholm. På Skytteholm ska ungdomarna kunna se sina idoler träna.

När AIK Fotboll nu vuxit ur sin nuvarande kostym, och Karlbergs träningsanläggning inte är aktuell för framtiden, är det självklart för oss socialdemokrater i Solna att vårt eget hemmalag AIK ska kunna utvecklas på hemmaplan i Solna. Allt annat vore en förlust för Solna.

Vi vill ge Skytteholms IP ett rejält lyft med en ny fullstor fotbollsplan där A-laget kan träna, nya läktare och nya moderna byggnader för klubbarnas kanslier och omklädningsrum. Men där ska även rymmas kontor och restauranger. Ovanför långsidesläktaren blir det utrymme för en restaurang där man kan följa matcherna och träningarna till ett mål mat eller fika. Skytteholms IP ska bli en samlingsplats för solnaborna att njuta av den lokala idrotten tillsammans med hela familjen.

Tyvärr har Moderaterna i Solna sagt nej till förslaget att Skytteholm ska bli AIK:s nya hemvist. ”Ett avdammat AIK-förslag” kallar Moderaternas ledare i Solna förslaget i en intervju med lokaltidningen. Vi tycker tvärtom det är ett bra förslag!

Om Socialdemokraterna får leda Solna efter höstens kommunval så sätter vi igång med omdaningen av Skytteholms IP. Men vi nöjer oss inte där.

Vi kommer också att bygga en ny, större Solnahall för Solnas olika inomhusidrotter. När antalet barn i kommunen växer så behövs nya idrottsanläggningar för flera sporter!

Vill du också att AIK får sin nya hemvist på Skytteholm?

Skriv under här!


Vi behandlar dina kontaktuppgifter i enlighet med GDPR.
Peter Rangwe och Sara Kukka-Salam, oppositionsråd för Socialdemokraterna i Solna.
facebook Twitter Email