(S): Säg upp avtalet med vårdbolaget på Berga!

Under våren 2020 dog 23 boende i covid-19 på äldreboendet Berga i Bergshamra. Det var en vårdskandal utan dess like och vittnesmålen från personalen upprör. De berättade om en kaosartad situation där de saknade förutsättningar och kunskap för att vårda de smittade.

Det ansvariga vårdbolaget, A & O Temabo, fick svidande kritik i Inspektionen för Vård och Omsorg, IVO:s, utredning och haveriet på äldreboendet blev en nationell nyhet. Sjuksköterskor på Berga uppmanades enligt rapporten att inte besöka patienter med misstänkt smitta eller sjukdom. Många i personalen blev sjuka, eller sade upp sig på grund av den ohållbara situationen. Det innebar att sjuksköterskor fick hyras in, men de saknade tillräcklig kunskap om rutinerna och patienterna på Berga.

I slutet av juni valde det moderata styret att förlänga avtalet med A & O Temabo. Det är oacceptabelt tycker vi socialdemokrater.

Vi vidhåller vår linje. Avtalet ska sägas upp. Att missköta vår välfärd och ändå få förlängt förtroende skickar helt fel signaler.

Läs mer i Mitt i Solna här!

facebook Twitter Email