S-kritik mot fortsatt få timmar i förskolan

Sedan pandemins start har Solna stad haft svårt att erbjuda föräldralediga plats på förskola i den mån de tidigare kunnat. Men att det sex månader senare inte har åtgärdats är vi strakt kritiska till.

I samband med att pandemin bröt ut minskade Solna stad rätten för barn till föräldralediga att vara på förskolan från 30 timmar till 15 timmar. Något som den politiska oppositionen i Solna är kritiska mot.

– Vi tycker det är hög tid att gå tillbaka till 30 timmar. Sett ur barnens perspektiv och föräldrarnas perspektiv är 15 timmar i veckan alldeles för lite, barn har ryckts upp ur sina rutiner och får inte luncha med sina kompisar längre, säger Ajla Mehinovic Avdic(S), 2:e vice ordförande Barn- och förskolenämnden i Solna.

– Man har på de styrandes sida inte riktigt förstått att det här är vårt normalläge nu. Vi har full respekt för pandemin och dess effekter, men hur Solna sex månader senare inte har någon lösning är oacceptabelt. Det är ju inte är så att det är färre barn på förskolan, bara kortare dagar, säger Ajla Mehinovic.

Ajla Mehinovic Avdic (S), 2:e vice ordförande Barn- och förskolenämnden
facebook Twitter Email