Vi lovar: Bostadsgaranti för Solnas unga!

Vi Socialdemokrater lovar under nästa mandatperiod att bygga minst 500 hyresrätter i Solna varje år. Vi vill införa en flytta-hemifrån-garanti som omfattar alla mellan 18 och 25 år. Alla Solnas unga ska ha ett eget förstahandskontrakt för en hyresrätt före de fyllt 26 år. I vår grannkommun Sundbyberg, som länge varit Socialdemokratiskt styrd, finns redan en sådan garanti. Kan Sundbyberg så kan Solna.

Bostadsbristen för Solnas unga är akut. Det beror på att det knappt byggts några hyresrätter i Solna under Moderaternas tid vid makten i kommunen. De senaste 10 åren har ynka 9 % av allt som byggts i Solna varit hyresrätter. Moderaternas bostadspolitik leder till att unga som inte har rika föräldrar inte kan flytta hemifrån. Det är ohållbart.

För oss socialdemokrater är det självklart att alla unga ska ha råd att flytta hemifrån. Vi vill införa en flytta-hemifrån-garanti som omfattar alla mellan 18 och 25 år. Alla Solnas unga ska ha ett eget förstahandskontrakt för en hyresrätt före de fyllt 26 år. I vår grannkommun Sundbyberg, som länge varit Socialdemokratiskt styrd, finns redan en sådan garanti sedan flera år tillbaka. Där får alla unga möjligheten att flytta hemifrån. Kan Sundbyberg så kan Solna.

För att kunna uppfylla garantin går vi socialdemokrater till val på att bygga 500 nya hyresrätter i Solna – varje år.

För att läsa mer om var vi vill bygga dessa hyresrätter, besök vår kampanjsida byggmerförfler.se.

Kriterier för att omfattas av flytta-hemifrån-garantin: 

  • Ungdomen ifråga ska ha stått i kön sedan den var 18 år.
  • Ungdomen ifråga ska vara folkbokförd i Solna.
  • Ungdomen ifråga ska inte ha en egen bostad i form av ett förstahandskontrakt för en hyresrätt eller en bostadsrätt.
  • Ungdomen ifråga kan inte välja vilken lägenhet eller läge som helst utan erbjuds ett antal alternativ. Om ungdomen tackar nej till samtliga är garantin förbrukad.

 

På bild: Socialdemokratiska oppositionsråden Arne Öberg och Sara Kukka-Salam.

 

facebook Twitter Email