Sara Kukka-Salam

Sara är en infödd solnabo. Hon föddes på Karolinska, växte upp i Huvudsta och bor idag i Råsunda. Sara är utbildad företagsekonom från Handelshögskolan i Stockholm och talar fyra språk flytande, däribland finska och urdu. Hon har även ett långtgående engagemang inom Röda Korset. Sedan 2015 är Sara, tillsammans med Arne Öberg, oppositionsråd för Socialdemokraterna i Solna.

Hur började ditt politiska engagemang?
Under mina besök hos släkten i Pakistan var jag förskräckt över att se hur ojämlikheten tvingade barn att tigga för sin överlevnad. När jag förstod att det varit socialdemokraternas välfärdspolitik som motverkat ojämlikheten i Sverige bestämde jag mig som 15-åring för att engagera mig. Jag gick gå med i både SSU och Röda Korsets ungdomsförbund.

Vad är din vision för Solna?
Jag brinner för alla barn och unga ska få lika möjlighet till framgång i livet – oavsett i vilken familj de växt upp. Jag vill vara med och forma ett Solna där unga garanteras trygga hemförhållanden och ges tillräckligt stöd för att prestera sitt yttersta i skolan. Jag vill även se till att det byggs hyresrätter i Solna så att unga har råd att flytta hemifrån.

Jag kan inte acceptera en situation där 1 av 4 elever i Solna inte klarar grundskolan. Inte heller är det hållbart att unga människor tvingas bo hemma för att det inte byggs hyresrätter i kommunen.

Hjärtefrågor:

  • Ekonomisk jämlikhet
  • Skolsituationen
  • Bostadsfrågor
  • Effektiv offentlig förvaltning

 

Kontakta Sara Kukka-Salam:
Tel: 072-543 33 62
Epost: [email protected]

facebook Twitter Email