PROTESTERA MOT NEDLÄGGNINGEN AV SKYTTEHOLMSSKOLAN

Skriv på nu!

Rädda Skytteholmsskolan!

Hela havet stormar. Igen. Kaos präglar de moderatstyrda partiernas skolpolitik. Nu är det Skytteholmsskolan som står på tur. De styrande partierna (C, L, MP, KD & M) går ut med att Skytteholmsskolans mellan- och högstadie läggs ned från och med höstterminen 2021. De senaste tio åren har moderaterna tillsammans med L, C och KD lagt ned sex skolor i Solna.

 

Skytteholmsskolan är en skola mitt i Solna, med närhet till grönområden. Sedan 2019 erbjuds en fotbollsprofil tillsammans med AIK. Vad som nu händer med fotbollsprofilen eller vart barnen ska gå i skolan i framtiden är oklart.

Om vi socialdemokrater hade styrt i Solna så hade vi utvecklat de kommunala skolorna istället för att lägga ned dom.

Detta får i första hand allvarliga konsekvenser i för barnen. Klasser splittras. Vägen till skolan blir längre och otryggare. Det visar också på den brist på långsiktighet som genomsyrar Moderaternas syn på skolan. Lägg ned en skola, öppna den igen efter några år med nytt namn – riv skolor och stäng högstadier. Starta en fotbollsprofil på Skytteholmsskolan tillsammans med AIK ett år och lägg ner skolan nästa år.

De borgerliga partierna brukar värna valfrihet och det fria skolvalet. Med den här utvecklingen kommer det vara svårt att göra ett fritt skolval i framtiden. Det barn som vill gå i en kommunal skola hänvisas till grannkommuner. Riskkapitalisternas skolor som etablerar sig i Solna har egna köer för barn från hela Stockholm.

Liksom vi är emot nedläggning av Bergshamraskolans högstadium och Granbackaskolans mellanstadium är vi emot nedläggningen av mellan- och högstadiet på Skytteholmsskolan. Om vi styr Solna efter valet 2022 kommer vi att ompröva beslutet att lägga ned Skytteholsskolan.

Här kan du läsa mer om vad som händer med skolorna i Solna:

Svenska Dagbladet – Friskola ville öppna – då stängs kommunens skola

ETC – Deras klasser läggs ner när friskolan öppnar

Arbetsvärlden – Där IES skolor subventioneras fram slår kommunens igen

Mitt i Solna – Elever kärleksbombar Skytteholmsskolan

Mitt i Solna – Barnen blir försökskaniner

Mitt i Solna – Chock efter besked om nedläggning i Skytteholm

ETC – Fel att lägga ner för att slussa elever till friskolor

Vill du hjälpa oss att rädda Skytteholmsskolan?

Skriv under här!


Vi behandlar dina kontaktuppgifter i enlighet med GDPR.

facebook Twitter Email